Grunden till en vältränad fysik och att behålla den

Jag tänkte nu posta ett inlägg om hur du gör för att uppnå resultat på gymmet. Tänker du efter så är det egentligen inte så svårt, steg 1 är att faktiskt ta sig till gymmet, och då kontinuerligt. När jag är på gymmet så ser jag hur olika folk tränar, även ”eliten” tränar annorlunda. Det de däremot har gemensamt är att de tränar regelbundet.

Tänk nu efter vad du har för mål, varför vill du börja träna och vad vill du uppnå? Jag brukar läsa mycket på forum och en av de vanligaste inläggen kommer från nybörjare som postar en bild på någon vältränad person (exempelvis bilden ovan) och frågar ”Hur lång tid behöver jag träna för att uppnå denna fysik?” En fråga som är omöjligt att svara på eftersom vi uppnår olika resultat pga genetiska förutsättningar, matintag, vila, träningsintensitet m.m. Det jag däremot kan svara på är att om du nu uppnår denna fysik så måste du fortsätta träna för att behålla den. Slutar du att träna kommer musklerna att försvinna. Det jag vill komma fram till är att det spelar ingen roll hur lång tid det tar att uppnå en fysik, du måste ändå fortsätta träna när du väl nått dit, få träningen till en del av din vardag så kommer resultaten därefter helt enkelt.

Jag kommer ibland i träningssvackor då jag känner att träningen är mindre kul, något som alla stöter på förr eller senare. Det jag då gör för att behålla de jag byggt upp är att träna med högre intensitet så att passen kortas ned och jag har mer tid för annat. På så sätt så kan jag unna mig att slarva mer med maten, göra vad jag känner för om helgerna och ändå hålla formen någorlunda bra. Mitt huvudmål är som jag beskrev i mitt tidigare inlägg att alltid känna mig vältränad, och på dehär sättet så gör jag det. Låter rätt sunt ändå? Bättre att träna lite och kontinuerligt än mycket i perioder, eller i värsta fall inget alls

Sedan kommer vi till nästa viktiga punkt för att få det hela hållbart: planering! Undanflykter till uteblivna gympass är vanliga, vanligast är nog “tidsbrist” vilket jag vill påstå är rent skitsnack. Med bra planering kan man få träningen att ta lite tid men ändå uppnå goda resultat. Jag är säker på att många känner igen sig när jag säger att det är ett vanligt fenomen att gå hemma och gruva sig inför ett gympass, att du “snart” ska åka iväg till gymmet men att dedär “snart” kan snabbt övergå till 1-2 timmar, och sedan när du är på gymmet så är du där 1 timme. Med andra ord har du avverkat tiden för 3 träningspass men får resultat för 1! Ett enkelt sätt för att motverka det är att bestämma vilka tider du ska träna på. Har du bestämt att träna 3 gånger i veckan, bestäm då vilka dagar och tider det ska utföras på så är det betydligt lättare att hålla och du slipper “gruva” dig inför träningspassen! Det jag tror de flesta känner igen sig i är att de mår så mycket bättre efter dedär träningspasset och det är få som ångrar de träningar som blivit av.

För att gå ner i vikt måste du inte leva som i biggest loser och för att bygga muskler måste du inte dricka råa ägg som Rocky Balboa. Små förändringar i vardagen kan göra stor skillnad för såväl ditt utseende som välmående!

//Claes

250 thoughts on “Grunden till en vältränad fysik och att behålla den

 1. Håller med dig i ditt inlägg… Speciellt det där med att många kanske säger att dom gärna vill träna, men inte tycks ha tid till det. Jag tränar mer än någonsin nu, jobbar heltid, har en man som jobbar heltid och har dessutom 2 barn. Tiden finns och allt går, bara man planerar litegrann. Visst, jag får anpassa min träning mycket… det blir ibland tidigt på morgon eller sent på kvällen, allt för att hinna med jobb och familjen där emellan. Men istället för att sjunka ner i soffan efter barnen lagt sig på kvällen, byter jag om och drar iväg på gymmet. Det går, bara man vill!

  1. Givetvis är det en prioritering precis som du säger, och visst mår man bättre av att röra på sig än att sjunka ner i soffan:)

 2. Wow, awesome blog format! How lengthy have you ever been running
  a blog for? you make blogging glance easy.
  The overall glance of your web site is fantastic, as neatly as
  the content! You can see similar here dobry sklep

 3. My partner and I stumbled over here by a different page and thought I should check things out.
  I like what I see so now i’m following you.
  Look forward to checking out your web page again. I saw similar here:
  Najlepszy sklep

 4. Wow, marvelous blog layout! How lengthy have you been running a blog for?

  you make running a blog glance easy. The entire glance of your website is fantastic, let alone the
  content material! You can see similar here sklep online

 5. Hi! Do you know if they make any plugins to help with Search Engine
  Optimization? I’m trying to get my blog to
  rank for some targeted keywords but I’m not seeing
  very good results. If you know of any please share. Appreciate it!
  You can read similar text here: Sklep online

 6. Hi! Do you know if they make any plugins to help with SEO?
  I’m trying to get my website to rank for some targeted keywords but
  I’m not seeing very good results. If you know of any please share.
  Thank you! I saw similar art here: Backlinks List

 7. Hello there! Do you know if they make any plugins to help with Search Engine Optimization? I’m trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I’m not seeing very good results.
  If you know of any please share. Many thanks! I saw similar
  article here: Scrapebox AA List

 8. Wow, fantastic weblog format! How long have
  you ever been blogging for? you make running a blog look easy.
  The entire glance of your website is fantastic,
  let alone the content material! You can see similar here dobry sklep

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *