De 3 budorden

Jag och Ulf snackade om hans mål härom dagen. Att ha mål är ofta väldigt bra, både kortsiktiga och långsiktiga. Det hjälper ofta motivationen även de dagar då det känns lite tyngre!

Det är dock viktigt att man sätter mål som är realistiska. Det tycker jag Ulf har lyckats bra med. Nedan följer några av Ulfs mål under våra kommande 4 månader.

Vikt: 87kg. Vid starten låg vikten på 99,7kg. Det är absolut realistiskt att gå ner 12,7kg på 4 månader för Ulf. Att det bitvis kommer vara kämpigt får man leva med. Följs mina direktiv slaviskt kommer det absolut att lyckas!

Bukomfång: 95cm. Vid starten 113cm. Även detta ska vara inom räckhåll eftersom det mesta av Ulfs myskilon sitter just kring magen. Det är så individuellt var kroppen väljer att lagra sina extrakilon men på Ulf är det tydligt vara dem bor! Men snart ska vi vräka dem!

Bänkpress: 90kg. Vid starten 70kg. Kraften finns där, vi skall bara nöta mer så sitter det! Nu är inte bänkpressen största prioriteringen men bara vi väcker de halvsovande musklerna så är även detta inom räckhåll!

Roddmaskin 1000m: 3.50. Vid starten 4.12. Ulfs inledande tid är inte alls dålig så här får han kämpa för att kapa 23 sekunder. Men fullt möjligt!

Chins:5st. Vid starten 0. Det svåraste målet att uppnå tror jag. Chins är en väldigt bra övning och samtidigt väldigt styrkekrävande. Men försvinner 13kg från kroppen så går det garanterat lättare! En av de övningar som man alltid blir bättre på vid viktnedgång! Mindre att dra upp helt enkelt!

Följer Ulf mina tre tränings-budord så löser det sig:

1. Utförande/Teknik

Det är absolut det viktigaste att utföra övningar rätt för att undvika skador. Oavsett om det är djupa knäböj eller bicepscurlar. Skadar du dig kan du inte träna och då blir plötsligt svårt att bli starkare. Se till att göra rätt från början! Vet du inte hur du ska göra så fråga du mig!

2. Kontinuitet

Har du kolla på punkt 1 så gäller det alltså att träna kontinuerligt. Det innebär inte att man måste bo på gymmet. Det är bättre med 2 dagar i veckan året runt än 5 dagar i veckan i en månad strax innan sommaren. Vi måste ju träna regelbundet för att bli bättre, konstigare än så är det inte. Muskler och kondition är en färskvara.

3. Progression

Har vi koll på tekniken och tränar kontinuerligt så kommer nästa punkt naturligt. För att bli starkare och/eller uthålligare så måste vi öka belastningen på ett eller annat sätt. Lallar man på på samma vikter hela tiden så blir vi helt enkelt inte starkare. Öka vikten, antalet reps, set eller intensitet! Våga ta i!

Svårare än så är det inte. Det är inte raketforskning vi pysslar med. Alla kan bli starkare, friskare och snyggare bara man beslutar sig!

Klart Slut

One thought on “De 3 budorden

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *